Appeltaart met havermout (appel crumble)

Op het plaatje ziet het er apart uit, maar probeer toch deze appeltaart eens met havermout. Je maakt het op een grote bakplaat en het smaakt geweldig. Het recept is voor 6 tot 10 personen. Afhankelijk hoe grote stukken taart je wil geven…

Ingrediënten (6-10 personen):

  • 250 gr. Havermout
  • 500 gr. Bruine suiker
  • 500 gr. Zelfrijzend bakmeel
  • 400 gr. (room)boter
  • 200 gr. Gewelde rozijnen 
  • 1 Ei
  • 6    Appels (in kleine stukjes snijden)
  • Eventueel Walnoten, Kaneel

Recept

Meel, suiker en havermout door elkaar roeren. Dan het ei en de gesmolten boter er door roeren.

2/3 Van dit beslag op een ingevette bakplaat doen.

De appelstukjes met gewelde rozijnen (noten) en kaneel mengen en over het beslag verdelen.

Dan de rest van het beslag erover kruimelen en iets aandrukken.

1 uur in de oven op 175 graden of stand 2-3